Läpsy-peli

"Mennään piiriin  polvilleen, käsivarret lomittain maassa. Siis omien käsien välissä on kummankin vierustoverin käsi, vasen käsi aina päällä. Yksi aloittaa läpsyttelyn myötäpäivään piirissä. Suunta vaihtuu, kun joku läpsyttää kaksi kertaa. (Ammattilaisille: Kolme läpsytystä tarkoittaa hyppäystä yhden käden yli.) Kun tekee virheen, joutuu virhekäsi pois pelistä. Viimeiseksi jäänyt on voittaja." (lähde)

Aivan mahtava peli:) Mitä enemmän pelaajia sen parempi. Monissa muissa peleissä on ongelmana, että ideaalimäärä pelaajia on yleensä neljä, jolloin loput joutuvat puuhailemaan jotain muuta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onks tää sama kuin 'Ykkönen ja kakkonen'?

Hyvä peli esim. poikaporukalla saunaillassa. Osallistujia pitää olla kymmenkunta, ja mitä enemmän kännissä sen parempi. Istutaan lauteilla, ja laitimmainen saa numeron yksi (ykkönen), vieressä istuva on kakkonen ja niin edespäin. Joku aloittaa taputtamaan polviinsa ja kaikki yhtyvät tähän taputukseen. Ykkönen laulaa taputuksen rytmiin esim. 'Ykkönen ja kolmonen'... tähän pitää nro kolmosen laulaa 'Kolmonen ja (esim) nelonen'. Ideana on siis kertoa ensin oma numeronsa ja sitten se kenelle vuoro siirtyy. Vuoron saanut siis jatkaa. Taputusten rytmin pitää nopeutua tietnekin koko ajan. Joka menee omalla vuorollaan sekaisin, tippuu pelistä pois. Hommahan vaikeutuu, kun numerointi menee uusiksi osanottajien vähetessä. Voi olla vaikeaa esim. kolmenkymmenen hengen porukassa.

Aamulla on sitten mukavinta, kun krapulassa ihmettelee, miksi polvet on ihan mustelmilla;)